ازسوی دیگر، در داخل کشور هم اگر ما در حوزه های مختلف پیشرفتها و موفقیتهایی را داریم، عمده آنها ریشه در خودباوری و اعتماد به نفسی داردکه دردوران دفاع مقدس درملت ماوخصوصا درمیان جوانان ماشکل گرفت. جنس دفاع مقدس، ماهیت عاشورایی دارد بهگونهای که میتوان گفت مفاهیمی همچون تقدس، ماندگاری و اثربخشی، سه ویژگی مشترک میان نهضت امام حسین(ع) و دفاع مقدس هستند. این روزها ممکن است موضوع تقدس دفاع مردم ایران در جنگ هشتساله، مورد سوال برخی افراد باشد که البته دلیل این تقدس، کاملا روشن است. همانطور که در عاشورا، دفاع از ارزشها، حریت، آزادی و کرامت انسانی مطرح بودند و همین مفاهیم باعث ماندگاری و اثربخشی این نهضت شدند، با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس هم ملت ایران در راه خدا قیام کرد. هدف کسانی که به کشورمان تهاجم کردند، صرفا مادی و دنیایی نبود بلکه هدف بالاتر آنها، سرکوب یک حرکت توحیدی و الهی بود. در واقع صدام ابزاری در دست قدرتهای شیطانی مثل آمریکا و غرب و رژیم صهیونیستی بود تا بهواسطه او، حرکت الهی مردم ایران را سرکوب کنند و برای همیشه با تجزیه و تکهتکهکردن ایران، ظرفیتهای کشورمان از بین بروند. ملت ایران اما با هدایتهای حضرت امام خمینی(ره) وارد یک نبرد عاشورایی شد و همین که جوانان این مرز و بوم و نیروهای مسلح ایران، عاشورا را الگوی نبرد خود قرار دادند و یک نبرد علوی را رقم زدند، باعث شد که ملت ما بتواند در پرتو فرهنگ مقاومت، ایثار، فداکاری، جهاد و شهادت، بر دشمن غلبه کند و نگذارد که دشمنان به اهداف شوم و پلید خود برسند.
طبیعی است که چنین دفاعی، مقدس و ارزشمند است و بهتعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، گنجی است که باید آنرا پاس داشت و صیانت کرد و از تجربیات آن بهشکل مستمر بهره برد. جنگ تحمیلی حزب بعث عراق علیه ایران، به معنای واقعی، یک جنگ جهانی بود، چون پشت سر صدام، دهها کشور حضور مستقیم و تعداد بیشتری هم حضور غیرمستقیم داشتند. قدرتهای شیطانی و ظرفیت نهادهای بینالمللی، از صدام حمایت میکردند و دولتهای مرتجع در منطقه هم پشتیبان او بودند؛ اما درحالی که آنان تصور میکردند میتوانند بر ملت ما غلبه کنند، ملت ایران مقاومت و ایستادگی کرد و به نتیجه رسید.
وقتی چنین دفاعی، منشأ خودباوری و اعتمادبهنفس میشود و این زمینه را فراهم میکند که ملت ایران در برابر قدرتهای شیطانی، به دفاع از خود بپردازد، فرهنگی که در این مقاومت و ایستادگی تولید میشود و ازطرفی، آن علم و فناوری که بهواسطه تولیدات بومی پدید میآیند، میتواند کمککننده حرکتهای بعدی در منطقه باشد و ما خوشبختانه امروز شاهد آن هستیم. فراموش نکنیم که رهبر کبیر انقلاب اسلامی با شناخت دقیقشان از نظام سلطه تاکید داشتند که اگر مستضعفین جهان بخواهند به استقلال برسند و از چنگال قدرتهای شیطانی رهایی پیدا کنند وملتهای اسلامی اگر بخواهند به هویت اسلامی خود برگردند و امت اسلامی اگر بخواهد وحدت و اعتلای خود را بازیابی کند،باید هستههای مقاومت راتشکیل بدهد؛ خصوصا در زمانی که در پیکره امت اسلامی، غربیها، رژیم کودککش صهیونیستی را شکل دادند تا بهصورت عاملی برای تفرقه و اختلاف جهان اسلام باشد.
بایدتصریح داشت که امام خمینی(ره) بهخوبی با شناخت کامل از این توطئهها و نقشههای شیطانی جریان استکبار، راه ریشهکنکردن رژیم صهیونیستی بهمثابه یک غده سرطانی را در مبارزه میدیدند و لازمه این راهبرد فراگیر در جهان اسلام را تشکیل هستههای مقاومت میدانستند. اگر امروز ما شاهد یک جبهه قدرتمند مقاومت در منطقه با حضور رزمندگان سوریه، فلسطین، لبنان، عراق و یمن هستیم که در یک جغرافیای گسترده علیه رژیم اشغالگر قدس مشغول فعالیتند، درواقع دفاع مقدس در شکلدهی بهاین جبهه و ایجاد خودباوری و اعتمادبهنفس و اینکه میتوان با تکیه بر اسلام در مقابل ظالمان و ستمگران ایستاد و از حقوق ملتهای مسلمان دفاع و در مسیر آزادی قدس شریف حرکت کرد، نقش بسیار موثری داشته است. دفاع مقدس نشان داد که نتیجه ایستادگی و نبرد عاشورایی با برخورداری عاشوراییان از نصرت الهی، پیروزی و موفقیت است.